Annons

”Ligger alkoholen bakom min tjocka mage?”

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Kan min alkoholkonsumtion ha orsakat fettlever, undrar en läsare. MåBra:s läkare Gunilla Hasselgren svarar.

"LIgger semestervinet bakom min svullna mage?" skriver en läsare.


”Efter semestern har jag sett att just övre delen av min mage ser svullen ut. Nu är jag orolig för att det beror på att jag har druckit en del alkohol under sommaren. Jag har druckit i snitt två flaskor vin och någon drink per vecka. Resten av året dricker jag kanske en flaska vin på lördagen. Kan jag ha fått alkoholskador eller beror svullnaden på att jag har ätit onyttigt?” skriver signaturen Orolig 49-åring.

MåBra-läkaren Gunilla Hasselgren svarar via expertpanelen:

”Det här är ett svårt och känsligt ämne, eftersom alkohol är så laddat med både positiva och negativa upplevelser. Men det faktum att du själv nu grunnar över din konsumtion är mycket bra, och ska tas på allvar. Tyvärr …”
läs mer här!

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar