Annons

”Jag kunde klämma en 200-grammare”

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

I mitt liv finns fyra stora kärlekar: mina två söner, min man och – choklad!

Liselotte Stålberg med ett av sitt livs stora kärlekar: choklad!

Liselotte Stålberg med ett av sitt livs stora kärlekar: choklad!

När jag var liten var det enkelt. En bit Rigi eller ett glas O’Boy räckte för att förgylla en hel dag.

Sedan kom tonåren och relationen blev mer komplicerad. Nu fick chokladen stå för tröst och sällskap också. Och som ni vet kan det rymmas ganska mycket sorg och ensamhet i en tonårings liv.

När vågen var uppe i 80 kilo hade förälskelsen gått över i beroende och hatkärlek. Jag kunde lätt klämma i mig en 200-grammare när ingen såg. Jag njöt och hade ångest på samma gång. Gick på svältdiet ena dagen för att frossa nästa dag.

Så här i efterhand blir jag ledsen när jag inser hur mycket tid och energi jag ödslat på att tänka på godis och ha ångest över mitt ätande. Men jag är också stolt och glad över att jag har lyckats bryta det dåliga mönstret. Och att jag i dag kan hämta energi från så många andra håll: familj, vänner, träning…

Mitt förhållande till choklad har nu gått in i en mognare fas. Jag väljer mina praliner med omsorg, och för det mesta räcker det med en liten bit för att stilla suget. Men ibland trillar jag dit rejält. Då gäller det att inte göra för stor sak av det. Det är ju bara choklad!

Liselotte Stålberg, chefredaktör

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar