Annons

”Hur viktigt är 500 kcal när man 5:2-fastar?”

Vår viktcoach Marie Tegnér får mängder av frågor om 5:2-dieten, och på sin blogg gör hon sitt bästa för att besvara dem alla. Här svarar hon på läsarfrågor om kalorimängden under fastedagarna.
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

”Jag håller just nu på med 5:2 metoden och jag undrar om det gör något om man skulle äta mindre än 500 kalorier på en fastedag eller är de bara bra om man vill gå ner i vikt? Tacksam för svar!”

”5:2 metoden rekommenderar 500 kcal för kvinnor de dagar man fastar. Hur har man kommit fram till just 500 kcal? Beror inte intaget på ålder längd och vikt? Hur viktigt är det att man lägger sig på exakt 500 kcal?”

Marie svarar:

”Man brukar säga att man ska äta ungefär 1/4 av sitt vanliga energibehov under fastedagarna. Anledningen är … >> läs hela svaret på Marie Tegnérs 5:2-blogg

 

Ny tjänst: 5:2.klubben

Bakom 5:2-klubben står MåBra, vår viktcoach Marie Tegnér samt hälsoprofilen Ola Lauritzon. Tillsammans har de skräddarsytt recept, fakta och värdefulla tips för dig som vill hitta formen via korttidsfasta. Marie och Ola chattar löpande med tjänstens användare och förser 5:2-klubben kontinuerligt med nytt innehåll.

 

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar