Annons

Hårstylistens tips: Ge ditt vinterhår mer volym

Här är bästa tipsen för att slippa statiskt, flygigt och platt vinterhår.


Så här säger Olivia Rörstrand, Top Stylist på Maria Nila, om platt och tråkigt hår:

På vintern blir håret lätt statiskt, platt och flygigt. Vill man ha volym ska man inte låta håret självtorka eller ha i tunga produkter i hårbottnen, till exempel hårolja.

Annons

Gör så här i stället: Använd en produkt som ger volym, till exempel Maria Nilas Volume Mousse. Den ska fördelas i nytvättat, handdukstorkat hår och mängden ska vara ungefär i storlek av en golfboll. Bäst effekt får du om du fönar håret 100 procent torrt. Är inte håret riktigt torrt kan frisyren falla ihop.

Ett annat vanligt misstag är att man drar eller kammar i håret för snabbt efter att ha fönat det. Det är viktigt att låta håret svalna i den form man precis har byggt för att det ska bibehålla formen. Föna håret upp och ner för att maximera volymen. Undvik att överdosera spray som avslut. Om sprayen är för blöt kan den bryta ner volymen som man precis byggt upp.

En annan sak jag inte klarar mig utan på vintern är ett torrschampo. Det följer alltid med i handväskan och fungerar som en enkel quickfix för volymen när man ofta har mössa på sig!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…