Annons

Efter BB-cremerna: Nu är uppföljarna här!

BB-cremerna blev förra årets stora skönhetssnackis. Nu kommer CC- och DD-cremerna som en fortsättning på trenden!
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

BB, en förkortning för beauty balm eller blemish balm, har blivit en frekvent använd bokstavskombination inom skönhetsindustrin. BB-crèmerna är multifunktionella hudvårdsprodukter som vårdar som en dagcreme, skyddar som en solcreme och dessutom har en lätt täckande effekt.

Vi lät en testpanel utvärdera fem av marknadens ledande märken: MåBra testar: BB-crèmer för askungehy

 

L'Oréal Paris Nude Magique BB Cream Very Light

Tips! L’Oréal Paris Nude Magique BB Cream

En lätt täckande BB-crème som frigör smarta pigment-kapslar vid hudkontakt. Den från början vita crèmen blir då färgad och kan lättare arbetas in för att passa alla hudtoner. Tillför fukt och jämnar ut.

Cirkapris: 159 kronor

 

 

Men nu är det dags att vandra vidare i alfabetet. Senaste tillskottet på butikernas skönhetsdiskar är CC-crèmer, där bokstavsduon står för color corrector eller coverage control. Basen är fortfarande BB-cèmens allomfattande egenskaper, men här ligger tyngdpunkten på anti age-kontroll och en mer täckande funktion. CC-crèmen ger alltså både vård, fukt och skydd mot solens farliga strålar – men har en mer djupverkande effekt och fungerar mer som foundation.

 

Tips! Juice Beauty Stem Cellular Repair CC Cream

Har inte mindre än 11 funktioner i en och samma tub. Stramar upp, slätar ut och motverkar pigmentförändringar samtidigt som den täcker, vårdar och ger lyster.

Cirkapris: 350 kronor

 

Nästa generations bokstavsprodukt är DD-crèmen, där signaturen står för daily defense. Här handlar det inte om utseende i första hand utan om djupverkande vård. Produkterna är särskilt närande och effektfulla, ofta speciellt anpassade för utsatta hudpartier – till exempel fötter, knän eller händer.

I USA sägs flera ledande märken utveckla sin variant av DD-créme, som spås bli den stora trenden 2013. Så håll utkik på butikshyllorna i väntan på att de gör entré!

 

Mer om skönhet

”Jag åt mig fri från pigmentfläckar!

Lysterlistan: Maten som ger vackrare hud

Därför får du mörka ringar under ögonen

 

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock/resp. producent.

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar