Annons

Drycken som ger dig bästa starten

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Vad sägs om att börja dagen med en rykande kopp vars innehåll hjälper mot svullen mage, förkylning, ömma muskler och stela leder?

Ingefära - roten till mycket gott här i livet!

Det finns en naturlig ingrediens som hjälper mot allt detta – och mer därtill. Det är den en smakrika ingefäran som är roten till både god smak och hälsa!

Bota träningsvärken

Studier gjorda vid Georgia university visar att ingefära kan lindra muskelsmärta som uppstått i samband med träning. Försökspersonerna fick träna med fria vikter under 11 dagar samtidigt som de åt ingefära. Träningsvärken blev mildare och den upplevda smärtan reducerades med 25 procent, enligt forskarnas bedömning.

Öka förbränningen

Precis som chili, ättika och kanel har ingefära en positiv inverkan på din förbränning.

Personer som äter extra tillskott av capsaicin, ett ämne som också återfinns i ingefära, får både ökad blodcirkulation och förbränningstakt i flera timmar efter måltiden. Det visar färska studier från UCLA.

Fixa förkylningen

När vi byter årstid, från sommar till höst, brukar vi också byta baciller. Vardagen med jobb, skola och dagis resulterar ganska snabbt i en förkylning. En kur med ingefära både lindrar förkylningssymtom och boostar immunförsvaret.

Så här gör du

Lägg några bitar färsk ingefära i kokande vatten. Låt dra i några minuter och sila bort resterna av roten. Söta med honung om du tycker smaken blir för skarp.

Källa: kk.no

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar