Annons

Chefredaktören: När blev tant töntigt?

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Vad betyder ordet tant för dig? Tar du det som en förolämpning eller som en komplingmang?

Denna månad handlar Liselotte Stålbergs krönika om begreppet tant.

När blev tantigt töntigt?

Snart är det mörkt och kallt på morgnarna, tänker jag en sensommardag när jag vaknar till morgonsol. Undrar hur jag då ska få fart på energierna och känna lust att studsa i väg till jobbet.

Då kommer snilleblixten:

Jag vet! Jag köper en snygg och varm jacka i någon glad färg. Den kommer att fylla hela hösten med skönhet, värme och munterhet!

Känner mig jättenöjd i någon millisekund, tills nästa insikt kommer farande:

Jag har blivit tant!

Vilka är det som går omkring på stan i hallonröda kappor och lavendelblå täckjackor – om inte tanter? Och nu är jag en av dem!

Jag suger på tanken en stund och kommer fram till att den inte alls känns så dum. En tant är ju inget annat än en mogen och klok kvinna som äntligen kommit fram till vad hon själv mår bra av – och ser till att få det.

Många medelålders kvinnor tycker illa om ordet tant eftersom det fått en töntstämpel över sig. Men fördelen med att vara tant är ju att man kan rycka på axlarna åt sådana fördomar. Eller som tonåringarna säger om saker de inte tycker är värda att engagera sig i: Orka!

Vem är töntigast i vintervimlet egentligen – kvinnan som mår gott i sin röda duffel eller hon som står och huttrar i svarta, coola skinnjackan?

Tant – bra eller dåligt?

Vad betyder ordet tant för dig? Tar du det som en förolämpning eller komplimang? Svara på vår undersökning och skriv fritt i kommentarsfältet nedan!

Är tant en förolämpning eller komplimang?

Se resultat

Loading ... Loading ...

 

FOTO: Lennart Dannstedt

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar