Annons

Bok om bantande barn skapar debatt

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Amerikanska boken ”Maggie goes on a diet” har väckt starka reaktioner över hela världen. Huvudpersonen är en mobbad och överviktig flicka som finner lyckan genom att gå ner i vikt.

Maggie goes on a diet handlar om en tonåring som finner lycka genom att banta.

Maggie goes on a diet handlar om en tonåring som finner lycka genom att banta.

Maggie är 14 år och mobbad för sitt utseende. Men när hon går ner i vikt vänder motgångarna och hon blir en firad stjärna i skolans fotbollslag.

Detta är handlingen i den 44 sidor långa Maggie goes on a diet, en illustrerad barnbok som vänder sig till barn så unga som 6 år. Bakom boken står amerikanska författaren Paul M. Kramer, som tidigare behandlat svåra frågor som sängvätning och skilsmässor i sina barnböcker.

Boken har mött stark kritik och skapat debatter i flera länder. Tusentals bloggare kräver att den stoppas och experter varnar för fel signaler till sårbara barn och ungdomar.

– Min intention var att skriva en historia som uppmuntrar barn att vara nöjda med sig själva och samtidigt upptäcka bättre sätt att äta och motionera, sa Paul Kramer till ABC News i en intervju tidigare i höst.

Boken, som inte släpps förrän i december men går att förbeställa, marknadsförs på amazon.com med orden:

Den här boken handlar om en 14-årig flicka som bantar och förvandlas från mycket överviktig och osäker tjej till en normalviktig flicka som blir skolans fotbollsstjärna. Genom tid, träning och hårt arbete blir Maggie mer och mer självsäker och utvecklar en positiv självbild.”

Överviktiga barn är ett flitigt debatterat ämne, både ur hälsosynpunkt men också ur ett psykosocialt perspektiv. Hur tycker du man ska  tackla problemet på bästa sätt? MåBra ser fram emot dina kommentarer nedan!

Vår viktcoach Marie Tegnér har skrivit ett tänkvärt inlägg i sin blogg. Klicka här för att läsa! (öppnas i nytt fönster)

AV: Jennie Sandberg
BILD: Amazon.com

 

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar