Annons

Barnpsykologen: ”Föräldrar, lägg ner mobilen vid matbordet!”

Allt fler småbarnsföräldrar sitter med dator, surfplatta eller smartphone vid matbordet. Istället borde vi passa på att umgås med våra barn, anser barnpsykologen Malin Alfvén.
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Varannan svensk förälder skulle vilja äta fler måltider tillsammans med barnen, visar en ny undersökning från Arla.

I dag ägnar 8 av 10 föräldrar sammanlagt bara 30 minuter per dag åt att äta tillsammans med sina barn. Kvalitén på detta familjeumgänge försämras också av att allt fler tar med sig sin smartphone, surfplatta eller laptop till matbordet. En tredjedel av de tillfrågade i undersökningen uppgav att de plockade fram sin mobil redan vid frukostbordet.

– Det är viktigt att umgås med barn i vardagen och prata om den del av barnens dag som man som förälder inte är en del av. Tekniken är ett fantastiskt hjälpmedel i många sammanhang men surfplattor och mobiler får inte dominera hela familjetillvaron. Att pyssla och lösa kluringar tillsammans helt utan skärmar över ett kvällsmål är ett bra alternativ, säger Malin Alfvén, barn- och föräldrapsykolog, i ett pressmeddelande från Arla.

 

LÄS MER:

Slipp falukorvsfällan: 5 tips för nyttiga middagar

Ta dig ur falukorvsfällan!

Klockan börjar närma sig 17 och middagsinspirationen är lika med noll. Då blir det lätt något snabblagat och onyttigt på matbordet. Här är tipsen som ger vardagsmiddagen en hälsomakeover!
Läs mer: Slipp falukorvsfällan: 5 tips för nyttiga middagar

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar