Annons

Annons

Arganolja – skönhetsmiraklet alla talar om

Uppståndelsen kring arganolja som skönhetsingrediens fortsätter att öka. Här är fakta och produkttips för dig som är nyfiken!


Arganoljan kommer från arganträdets frukter och växer enbart i Marocko. Den används för sin fina smak och hudvårdande egenskaper av lokalbefolkningen sedan flera århundraden.

Traditionellt framställd arganolja kommer från rostade frön, vilket också ger oljan en nötig smak. Den slutprodukten används emellertid till matlagning, medan den olja som finns i hud- och hårvård har en annan framställningsprocess.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Arganolja i maten sänker både kolesterol och minskar risk för hjärt- kärlsjukdom och cancer. Samma aktiva ingredienser gör också underverk på utsidan av kroppen.

Eftersom arganolja är tunn tränger den snabbt in i huden. Den passar därför extra bra under ögonen, ett område som annars är känsligt för fett. Oljan har också en dokumenterad förmåga att minska uppkomsten av fina linjer.

Det rika innehållet av vitamin E motverkar också ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den också lämplig för acnehud och psoriasis.

5 tips på vårdande skönhetsprodukter laddade med arganolja

John Masters Organics 100% Argan Oil
En hundraprocentig ren och ekologisk arganolja för både hår, hud och naglar. Ger torr hy lystern tillbaka och motverkar ärrbildning och eksem.

 

Shemen Amour Dead Sea Treatment, Mineral Argan Oil Hair Mask
En mineralinpackning för trött och slitet hår, baserat på naturliga mineraler från Döda havet och arganolja. Serien innehåller även andra produkter för håret.

 

terre-docargannourishingbodybutter_500x500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terre d’Oc Argan Nourishing Body Butter
En dryg Body butter med en silkeslen konsistens, framtagen av arganolja, sötmandel, aprikos och apelsin. Ger huden näring och vitaliserar samt mjukgör snabbt torr hud.

 

oil_500x500

Nashi Argan The Original

En ljuvlig arganolja som omedelbart ger håret glans, mjukhet, och volym! Oljan hjälper till att göra håret mer lätthanterligt, samtidigt som den skyddar mot UV-strålar och andra miljömässiga skador.

arganolja balsam moroccanoil

 

 

Moroccanoil Hydrating Conditioner 

Ett härligt balsam som hjälper till att ge fukt till torrt hår! Den verkar fuktigivande tack vare antioxidantrik arganolja för att hjälpa torrt hår.

 

 

Samtliga produkter finns att köpa hos eleven.se

 

 

 

 

 

 

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock/Eleven.se

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…