Annons

5:2-succé: Jag gick ner 6 kg på 3 veckor!

Första veckan gick Annette Ekinger ner 2 kilo. Andra veckan försvann 1,3 kilo. Tredje veckan trodde hon knappt att det var sant: minus 3,3 kilo! Gissa om jag blev sporrad att fortsätta med 5:2! säger hon.
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Annette Ekinger, 37, har kämpat med sin övervikt ända sedan hennes första barn föddes. De envisa graviditetskilona vägrade att försvinna. För varje barn som kom blev övervikten större.

– Jag gjorde ett tappert försök med ViktVäktarna för några år sedan. Lyckades tappa 30 kilo men ett år senare var alla kilona tillbaka, suckar Annette.

Det var inte sötsaker, fika och snacks som orsakade Annettes viktproblem. Hennes fälla var vardagens matvanor.

– Jag är kock och älskar mat! Smöriga såser, kaloristinna grytor och gräddiga gratänger. Sådant åt vi till vardags förr. Jag hade dålig koll på portionsstorlekar, åt fel sorts mat och på tok för mycket.

När Annette läste om den nya fastemetoden på sensommaren förra året blev hon nyfiken. Hon gick in på mabra.com och hittade spännande recept för både fastedagarna med superlågt kaloriantal och även nyttig vardagsmat för resten av veckan.

Visst unnar sig Annette både kaloririk lyxmat och godsaker som choklad och vin emellanåt.

– Största fördelen med 5:2-metoden är att ingen mat är tabu. Man slipper dåligt samvete om man äter lite för mycket någon gång. Det totala kaloriintaget under hela veckan är ju nedbantat, så det finns utrymme för att lyxa till det om man känner för det.

I början var Annette orolig för hur hon skulle må under fastedagarna. Hon har svår migrän som hon håller i schack med regelbundna sömn- och matvanor. Tidigare var det omöjligt att hoppa över måltider utan att få svår huvudvärk.

– Men med 5:2 har kroppen reagerat annorlunda. Fastandet utlöser inte migränattacker, jag brukar må bra, även om det suger lite i magen, berättar Annette.

– Jag har också märkt att jag fått mycket mer energi. Jag motionspromenerar några gånger i veckan och orkar hålla i gång mycket mer än tidigare. Hittills har jag gått ner nästan 31 kilo på cirka sex månader. För mig har 5:2 blivit en livsstil och jag tänker fortsätta att äta så här även efter att jag så småningom når min målvikt.

 

AV: Eva Boholm

FOTO: Anders Deros

 

Vill du veta mer om 5:2?

MåBra har recept, senaste nytt och mängder av lärorika fakta om metoden. Läs mer via länken nedan!

Allt du vill veta om 5:2 och fasta

 

Gå ner i vikt med 5:2-klubben!

Just nu betalar du endast 99 kronor/månad för ett medlemskap i 5:2-klubben - utan bindningstid!

Är du nyfiken på korttidsfasta och de långsiktiga hälsovinster som 5:2 och andra typer av fasta kan ge dig? Då får du inte missa vår nystartade 5:2-klubb på mabra.com! Här har vi samlat recept, värdefulla funktioner och verktyg som garanterat hjälper dig att nå dina nya vikt- och hälsomål!

ola-marie

Bakom tjänsten står MåBra och vår viktcoach Marie Tegnér samt hälsoprofilen Ola Lauritzson. Tillsammans har de skräddarsytt recept, fakta och värdefulla tips för dig som vill hitta formen via fasta. Marie och Ola chattar löpande med tjänstens användare och förser 5:2-klubben kontinuerligt med nytt innehåll.

Nyfiken på 5:2-klubben?

Du får:

1. Receptbank med specialkomponerade recept

2. Kompletta menyförslag med kaloriberäknade recept för hela veckan

3. Beräkning av dagens kaloriintag, energifördelning och förbränning

2. Dagbok med registrering av mat, motion och hälsovärden samt vikthistorik

4. Omfattande kaloritabell med tusentals vanliga livsmedel

5. Medlemsbloggar och forum

5. Chattar med experter

6. Hälsotest, guider och de senaste nyheterna och rönen

 

… och mycket mer!

52-logotyp

 

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar