Annons

5:2-klubbens expert: Så maxar du fastedagarna!

Missa inte MåBra:s nya satsning 5:2-klubben, ett hälsoverktyg som ger dig alla förutsättningar att nå drömvikten med fasta! Här delar Ola Lauritzson, kostprofil och en av 5:2-klubbens experter, med sig av sina bästa fastetips.
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

1. Drick ordentligt

Drycken ger en tillfällig och välkommen mättnadskänsla när hungern slår klorna i dig. Se därför till att dricka rikligt med vatten under hela dagen. Kaffe och te fungerar också utmärkt, men var försiktig med mängden koffein, särskilt sent på dagen. Då är örtteer, rooiboste eller koffeinfritt kaffe bättre.

Buljong, eller kalorisnål soppa, är utmärkta alternativ. Testa att äta buljongen med sked.

Undvik däremot alla drycker som innehåller mycket kalorier, som fruktjuicer, läsk, mjölk, färdigköpta smoothies, öl och vin.

2. Vänta i 15 minuter

När vi inte äter blir vi hungriga, det är helt naturligt – och motsatsen vore förödande. Hungerkänslor kommer i vågor, och försvinner lika snabbt. Det är inte så att hungern successivt växer under dagen för att till slut bli ohanterlig. Tvärtom, hungerattacken kommer ganska plötsligt och försvinner en kort stund senare. Bara att du är medveten om det gör allt mycket enklare. Ta för vana att vänta ut hungern. Ge den en kvart så känns allt helt okej igen.

3. Ta en promenad

Fysisk aktivitet har en mängd positiva egenskaper. Intressant nog hjälper det dig också att komma igenom dina fastedagar på ett enkelt sätt. Gå ut, ta en lång promenad, lyssna på musik och aktivera kroppen. Har du bra kondition kan du cykla eller rentav jogga en stund. Annars är en rask promenad utmärkt. Allt hjälper dig att ta bort hjärnans fokus på mat, eller snarare bristen på den. Samtidigt ökar du kroppens fettförbränning ytterligare och förkortar tiden till ketos, det vill säga då kroppen börjar bryta ner vår lagrade fettreserv och omvandlar den till energi som våra muskler och hjärna kan tillgodogöra sig.

 

Ännu fler tips, fakta och verktyg för en lyckad korttidsfasta hittar du på 52klubben.se

52-logotyp

 

 

 

Gå ner i vikt med 5:2-dieten!

Är du nyfiken på korttidsfasta och de långsiktiga hälsovinster som 5:2 och andra typer av fasta kan ge dig? Då får du inte missa vår nystartade 5:2-klubb på mabra.com! Här har vi samlat recept, värdefulla funktioner och verktyg som garanterat hjälper dig att nå dina nya vikt- och hälsomål!

ola-marie-foto

Bakom tjänsten står MåBra, vår viktcoach Marie Tegnér samt hälsoprofilen Ola Lauritzon. Tillsammans har de skräddarsytt recept, fakta och värdefulla tips för dig som vill hitta formen via korttidsfasta. Marie och Ola chattar löpande med tjänstens användare och förser 5:2-klubben kontinuerligt med nytt innehåll.

Nyfiken på 5:2-klubben?

Du får:

– Nyttiga och kaloriberäknade recept

– Unik matdagbok

– Chattar med experter och forum

– Senaste rönen och nyheter om fasta

– Träningstips

– Hälsotester

… och mycket mer!

På 52.mabra.com kan du läsa mer om 5:2-klubbens fördelar.

 

Klicka här för att komma dit!

 

52-logotyp

 

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar