Annons

5:2-fråga: Vilken är den bästa fastedagen?

Måndag, onsdag eller kanske fredag? MåBra:s viktcoach Marie Tegnér diskuterar vilka dagar som är bäst lämpade som fastedagar.
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

”Många som kör 5:2-dieten gillar att fasta på måndagar. Förklaringen är att man oftast har en viss mättnadskänsla kvar för att man har ätit extra under helgen. Man har kanske lite dåligt samvete för att det blivit för mycket…

Genom att fasta på måndagen bryter man överätandet och får tillbaka normalstatus i magen. Det blir ett slags nystart. Man rensar ut och får den första fastedagen överstökad.

Måndag och onsdag eller måndag och torsdag tror jag är de vanligaste fastedagskombinationerna för att de fördelas jämnt över veckan.”
Källa: MåBra:s viktcoach Marie Tegnér

 

LÄS MER:

Fyra kvinnor berättar: ”Så bra har vi lyckats med 5:2-dieten”

Fyra svenska kvinnor som testat 5:2-dieten med hjälp av MåBra:s viktklubb 5:2-klubben delar med sig av sina historier.

Nyfiken på att testa 5:2-dieten – men osäker på om det verkligen fungerar? Ta del av dessa kvinnors inspirerande berättelser.*
Läs mer: ”Så bra har vi lyckats med 5:2-dieten”

 

Tappa dina extrakilon med 5:2-klubben!

MåBra:s nya vikttjänst 5:2-klubben ger dig som medlem alla verktyg för att lyckas med fastan. Bakom tjänsten står MåBra, vår viktcoach Marie Tegnér samt hälsoprofilen Ola Lauritzon. Tillsammans har de skräddarsytt recept, fakta och värdefulla tips för dig som vill hitta formen via korttidsfasta. Marie och Ola chattar löpande med tjänstens användare och förser 5:2-klubben kontinuerligt med nytt innehåll.

Klicka här för att komma dit!

 

52-logotyp

 

Ny forskning: 5:2-dieten fungerar för alla!

5:2-dieten kan göra dig friskare!
Bättre hälsa och mindre vikt, det är några av 5:2-dietens omedelbara effekter. Det visar den hittills största 5:2-studien.
Läs mer: 5:2-dieten fungerar för alla!

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar