Annons

5:2-fråga: ”Hur ska jag äta på mina ätardagar?”

Kan man äta onyttigt de dagar man inte fastar? undrar en MåBra-läsare som kör 5:2-dieten. Viktcoachen Marie Tegnér guidar henne till rätt sätt att äta på en ätardag.
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Fråga:

Hej Marie! Jag har en fråga angående 5:2-metoden. Jag har precis börjat med metoden efter flera månaders onyttigt ätande, så jag är ute efter att gå ner några kilo, plus att kanske bli lite bättre i min reumatism. Det jag undrar är hur jag ska lägga upp mitt ätande under ”5:dagarna”. Har inga problem att bara äta 500 kalorier, men har mer problem hur jag äter de andra dagarna. Brukar stå att man ska äta som vanligt, men det kan ju inte mena att man fortfarande kan äta onyttigt. Jag har svårt att äta under mina 5-dagar för jag vill inte förstöra effekten av dieten, har du några tips? Hur många kalorier kan man komma upp i en sådan dag?

Mvh Katarina

Svar:

Så bra att du har bestämt dig för att göra något åt ditt onyttiga ätande. Fastedagarna är oftast inget problem, precis som du skriver. Om du vill uppnå mesta möjliga mättnad och välbefinnande ser du till att äta>>Läs hela svaret här!

 

LÄS MER OM 5:2:

Bli smal & frisk med fasta – 5:2-klubben hjälper dig att lyckas!

5:2-klubben erbjudande

Bli smalare och friskare med succémetoden 5:2! Med MåBra:s populära vikttjänst 5:2-klubben får du alla verktyg du behöver för att lyckas med din fasta. Just nu från 99 kronor i månaden!
Läs mer: Bli smal & frisk med fasta

 

5:2-maten som mättar bäst per kalori

5:2 mat

5:2-febern sprider sig över landet och vi får mängder av frågor kring lämplig mat att äta under lågkaloridagarna. Här är en lista på smart 5:2-mat som mättar bäst per kalori, intressanta kostfakta för alla som värnar om minskat midjemått!
Läs mer: 5:2-maten som mättar bäst per kalori

 

5:2 eller 6:1 – vad ska jag välja?

5:2 eller 6:1

Får man lika bra hälsoeffekter med 6:1- som med 5:2-metoden? undrar en läsare. MåBra:s viktcoach Marie Tegnér reder ut skillnaderna!
Läs mer: 5:2 eller 6:1 – vad ska jag välja?
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar