Annons

5 smarta anledningar att testa 5:2-dieten

Vill du förbättra din hälsa och gå ner några kilo? Då är 5:2-dieten den perfekta metoden att uppnå dina mål. Här ger vi dig 5 bra skäl att testa!
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

1. Du behöver bara dra ner på kalorierna två dagar i veckan
Fem av veckans dagar äter du precis som vanligt. Två av dagarna håller du dig till 500 kalorier. Metoden är enkelt att förstå och följa och kräver inte att du lägger om din kost helt och hållet. Du kan alltså fortsätta njuta av maten du tycker om, så länge du halvfastar två dagar varje vecka.
Läs mer: 6 smarta knep som underlättar fastedagarna

2. Du förbättrar dina hälsovärden
Det är inte bara vikten som påverkas av att du följer 5:2-dieten. Även blodtrycket och kolesterolet förbättras av att du halvfastar. Studier pekar på att du kan leva i genomsnitt 4-5 år längre om du följer 5:2 långsiktigt.
Läs mer: Viktcoachens provresultat efter 3 månader med 5:2

3. Metoden funkar för alla
En färsk, svensk undersökning visar att 5:2-dieten ger goda effekter för i princip alla som följer metoden. Resultaten varierar från person till person, men ”99 procent av fastarna har gått ner i vikt, minskat i bukfetma och fettmassa”, säger 5:2-forskaren Kerstin Brismar till TT.
Läs mer: 5:2-dieten funkar för alla

4. Du kan kombinera 5:2 med andra dieter
Följer du exempelvis GI-metoden eller LCHF och trivs bra med det, men vill ha snabbare resultat? Är du vegetarian, glutenintolerant eller äter IBS-kosten FODMAP? Det går jättebra att fortsätta med den typ av kost du trivs med, eftersom 5:2-metoden inte dikterar vad du ska äta, utan bara hur många kalorier.
Läs mer: Kan man kombinera LCHF med 5:2?

5. Du har flera sorters fasta att välja på
Har du svårt att fasta två dagar i veckan? Börja med 6:1, det vill säga att fasta en gång i veckan. Du får givetvis bättre resultat om du fastar två dagar, men en dag i veckan är bättre än inget. Du kan även testa 16:8-metoden, där du fastar 16 timmar per dygn. Då behöver du inte dra ner på kalorierna alls, så länge du äter dagens alla mål under en 8-timmarsperiod. Vanligast är att skippa frukosten.
Läs mer: Så minskar du midjemåttet utan att äta mindre

Psst! Vill du veta vilken typ av fasta som passar dig bäst? Gör 5:2-klubbens hälsotest och få svaret direkt!

 

MBR1502-banner250x360 (2)I nya numret av MåBra får du en komplett rivstartsguide med läckra 5:2-recept på måltider och mellanmål. Du får dessutom ett träningskort som ger en månads fri träning på Actic.

Tips! Ladda ner appen Tidningsklippet, så får du 10 kr rabatt på nya numret.

 

LÄS MER:

Ny tjänst: Välkommen till 5:2-klubben!

52-logotyp

Är du nyfiken på korttidsfasta och de långsiktiga hälsovinster som 5:2 och andra typer av fasta kan ge dig? Då får du inte missa vår nystartade 5:2-klubb på mabra.com! Här har vi samlat recept, värdefulla funktioner och verktyg som garanterat hjälper dig att nå dina nya vikt- och hälsomål!

ola-marie-foto

Bakom tjänsten står MåBra, vår viktcoach Marie Tegnér samt hälsoprofilen Ola Lauritzon. Tillsammans har de skräddarsytt recept, fakta och värdefulla tips för dig som vill hitta formen via korttidsfasta. Marie och Ola chattar löpande med tjänstens användare och förser 5:2-klubben kontinuerligt med nytt innehåll.

Nyfiken på 5:2-klubben?

Du får:

– Nyttiga och kaloriberäknade recept

– Unik matdagbok

– Chattar med experter och forum

– Senaste rönen och nyheter om fasta

– Träningstips

– Hälsotester

… och mycket mer!

På 52.mabra.com kan du läsa mer om 5:2-klubbens fördelar.

 

Klicka här för att komma dit!

Fixa formen med fasta: Över 40 nya 5:2-recept!

5:2-recept!

Intresset för 5:2-dieten och kalorismarta rätter fortsätter att öka. Här har vår viktcoach och 5:2-expert Marie Tegnér samlat 40 kalorisnåla tips – perfekta för de dagar du fastar, eller vill hålla igen på kaloriintaget.

Fler 5:2-recept!

 

Nya 5:2-recept – alla under 200 kalorier!

 

52-recept

Läs också:
Nya 5:2-recept – alla under 200 kalorier!

Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar