Annons

Annonssamarbete med TENA

3 bra anledningar att prata mer om inkontinens

Vi är många som vill röra oss fritt och göra det som faller oss in – utan att oroa oss för kissdroppar eller dålig lukt. Med peppning och goda råd från en vän blir livet med inkontinens lättare! 


Trilskas din blåsa med att inte hålla tätt? Kanske har du till och med tackat nej till aktiviteter med vänner på grund av rädsla för att det ska märkas att du kissar på dig? Då är du i gott sällskap.

Av 540 tillfrågade svenska kvinnor i en undersökning gjord av TENA säger 44 procent att de någon gång varit oroliga för urinläckage vid fysisk ansträngning. Att delta i ett svettigt jympapass eller gå på en lång fest med dans och många skratt är tillfällen vi oroar oss mest inför. Svaren avslöjar att risken för blöta fläckar, dålig lukt och en obehaglig känsla kan hindra oss från att leva som vanligt.

Trots att problemet är så utbrett säger hälften av kvinnorna att de aldrig pratar med varandra om sin situation. Men livet blir lättare att hantera om vi delar det. Och bra tips är till för att föras vidare!

3 bra anledningar att våga prata mer om urinläckage:

1. Att veta att fler lider av samma besvär minskar stress och gör att du slappnar av i umgänget med andra.

2. Du och dina vänner kan utbyta praktiska tips om hur man underlättar situationer där risken för läckage ökar. Till exempel om vilka produkter som är bäst.

3. Genom att prata mer om inkontinens kan ni också påminna varandra om att träna bäckenbotten! Varför inte utmana varandra att knipa varje dag?

Välj rätt skydd

Att välja specialanpassade produkter kan göra att du direkt känner dig tryggare och friare. Vill du slippa att ens tänka på din inkontinens så tipsar vi om TENA trosskydd och bindor designade speciellt för urin. De håller inne vätskan effektivt och har en smart formula som hindrar utvecklingen av lukt.

För små läckage: Välj ett trosskydd som är anpassat för små läckage och har en snabb uppsugningsförmåga så att du håller dig torr. Mjuka, tunna och med en smart passform som ger en bekväm känsla.

För större läckage: Kommer det mer än bara några droppar? Använd en binda istället, men välj en binda specialanpassad för urin. TENA har ett sortiment med flera storlekar.

Glöm inte knipet!

 


Att regelbundet träna sin bäckenbotten kan till exempel förbättra läckaget avsevärt, och det är aldrig för sent att börja. På TENAS Youtube-kanal UnderLivet hittar du inspirerande filmer med flera enkla knipövningar av författaren och yogainstruktören Karin Björkegren Jones.

Du kan göra dina knipövningar var som helst, när som helst. Varför inte göra dem i samband med tandborstningen? På så sätt får du in knipet i dina dagliga rutiner.

Lycka till!

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…