Annons

3 av 5 svenskar har vaccinerat sig

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Annons


Annons

Tillhör du dem som ännu inte vaccinerat sig mot svininfluensan? Då är du i minoritet. I dag har nämligen 61 procent av alla svenskar vaccinerat sig.

61 procent av alla svenskar har vaccinerat sig mot svinfluensan.

61 procent av alla svenskar har vaccinerat sig mot svinfluensan.

Socialstyrelsen har undersökt vaccinationsläget i Sverige.  Undersökningen visar att ungdomar och unga vuxna är mest negativa till att vaccinera sig – och att ensamstående med barn har vaccinerat sig i mindre utsträckning än sambor.

Hälften av dem som inte vaccinerat sig uppger däremot att de planerar att göra det. Sverige kan därför komma att uppnå en täckningsgrad på över 80 procent.

– Det är väldigt glädjande att så många vill skydda sig själva och andra mot influensan. Vi hoppas att alla som har tänkt vaccinera sig verkligen kommer iväg, säger Anders Tegnell, avdelningschef på Socialstyrelsen.

– Hela 76 procent av dem som inte har vaccinerat sig svarar att anledningen är bristande tillgänglighet. Därför är det viktigt att landstingen har fortsatt hög beredskap att ta emot dem som vill vaccinera sig, säger Anders Tegnell i ett pressmeddelande.

Av Anna Eriksson

Har du vaccinerat dig?

Se resultat

Loading ... Loading ...
Dela
Tweeta
Maila
Annons

Annons
Annons
Annons
Allt om trötthet

Laddar